Dag 5 zwemkamp Vittel

Vittel donderdag 4 mei 2017

Tijd Activiteit Wie
07:15 Opstaan Iedereen
07:30-08:15 Ontbijt Iedereen
08:15-08:45 Opruimen en inpakken Iedereen
9:00-10:30 Zwemtraining Iedereen
10:30-11:30 100m wedstrijd / estafette Iedereen
12:00-13:00 Lunch Iedereen
13:00-13:30 Bus inladen Iedereen
13:30 Vertrek bus Iedereen
20:45 Aankomst Veur Iedereen

*LET OP: CHECKEN JULLIE JE ZELF NOG EVEN OP TEKEN? BIJ THUISKOMSt BLIJKT ER BIJ EEN ENKELING EEN TEEK TE ZIJN GEVONDEN*

En toen was de laatste dag al weer aangebroken. Na het ontbijt moesten eerst alle kamers worden opgeruimd. Tassen inpakken, met daarbij de handbagage en zwemspullen apart houden. Bedden afhalen en de kamers bezem schoon achterlaten. Iedereen bracht zijn/haar tas naar de bus waar Erik alles netjes opstapelde. Ook de voorraad kamer en de Leisure room moesten netjes worden achtergelaten.

Hierna was het tijd voor de allerlaatste zwemtraining. Een uur lang werden de laatste trainingschema’s afgewerkt. Als afsluiting werd er per trainingsbaan een groepsfoto gemaakt, zowel van de zwemmers als de trainer.

De 100 meter wedstrijd

Als toetje stond de traditionele 100 meter wedstrijd op het programma. Er was vantevoren al een programma opgesteld waarin alle zwemmers op hun tijd waren ingedeeld. Met deze race waren ook weer punten te verdienen voor de weekgroep. En elke weekgroep mocht een zwemmer als 'joker' aanwijzen. Van deze 'joker' werd verwacht dat zij/hij de grootste PR zou zwemmen. De punten van de joker telden dubbel! Er werd enorm goed gezwommen, uiteindelijk waren er 29 PR’s. Tot slot stond er ook nog een estafette van de weekgroepen als uiteindelijke afsluiting op het programma. De leiding dacht, doe eens gek, wij doen ook mee! En zo lagen naast de zes weekgroepen ook Ilona, Wouter, Richard, Sabine, Bryan, Susan, Marco, Stefan en Rob in een baan. Grote hilariteit uiteraard bij alle zwemmers, ze vonden het wel stoer dat de leiding meedeed, ook al werden ze zoals verwacht, laatste. Als verrassing had de leiding met de organisatie van Vittel weten te regelen dat iedereen een badmuts mocht uitzoeken waarmee je een persoonlijke herinnering mee naar huis kon nemen.

De kip van Vittel

Moe en hongerig, schoof iederen aan voor de laatste lunch. En ja hoor, daar was hij dan toch nog, de beroemde 'kip' van Vittel. Was het nu wel of geen harige kippenpoot? Nou ja, iedereen liet het zich goed smaken.

Einduitslag weekgroepen

Nadat alle punten, van de hele week van alle activiteiten van alle weekgroepen, bij elkaar waren opgeteld, werd de eindstand bekend gemaakt. Op de laatste plaats was geëindigd groep vier met 42 punten, één plek hoger groep drie met 48 punten, groep zes met 54 punten, groep één met 56 punten, plek twee was voor groep twee met 60 punten. De winnaar van zwemkamp 2017 met 62 punten is geworden groep vijf, bestaande uit Jan-Willem, Guy, Matin, Mirza, Michelle, Zinzi, Bart, Iris en Liza. Hartelijk gefeliciteerd met jullie eerste plek. Na een groepsfoto in de hal werd er afscheid genomen van Vittel. Iedereen stapte de bus in en begon aan de terugreis naar Zoetermeer.

De terugreis

Onderweg bleek het toch drukker dan verwacht, dus moest er een besluit genomen waar er die avond gegeten zou worden waarbij Ed de buschauffeur zich ook nog moest houden aan de rijtijdenwet. Gevolg was dat de eerste korte tussenstop om 16:00 uur in Luxemburg daardoor de grote tussenstop werd, zodat het mogelijk was om even te kunnn eten. Om 18:15 uur werd er in België nog een korte plaspauze stop gehouden. Hier werden de weekgroepwinnaars in het zonnetje gezet en mochten traditiegetrouw als prijswinnaar een ijsje uitzoeken. Helaas bleek het niet mogelijk te zijn om voor 20:00 uur de Nederlandse grens te halen. Daarom werd uit eerbetoon en respect op een Belgische parkeerplaats tussen Brussel en Antwerpen de 2 minuten stilte in acht genomen. Hierna vervolgden we de busreis. Ook werd het thuisfront ingelicht dat de geplande aankomst tijd van 20:45 uur uit zou lopen naar 21:45 uur. In de bus werd zowel de buschauffeur Ed als de kampleiding bedankt voor hun goede zorgen. Net voor 21:30 uur bereikte de bus Zoetermeer en niet veel later stond deze geparkeerd naast het vertrouwde zwembad De Veur. De bus werd uitgeladen, iedereen nam afscheid van elkaar en bedankten elkaar nog een keer voor een mooie zwemkamp week. 

Dag 4 zwemkamp Vittel

Dit is het programma van dag 4: 

Vittel woensdag 3 mei 2017
Tijd Activiteit Wie
07:15 Opstaan Iedereen
07:30-08:15 Ontbijt Iedereen
08:30-10:30 Zwemtraining Iedereen
  Minioren 1,5 uur  
  Rest 2 uur  
10:30-12:00 Groepsopdracht Iedereen
11:00-12:00 Mentale training Jongste junioren
11:00-12:00 Techniek presentatie Minioren
12:00-13:00 Lunch Iedereen
13:00-15:00 Le Tarraflex (of buiten) Groep die 1x traint
13:00-14:00 Rusten / tijd voor jezelf Groep die 2x traint
14:00-15:00 Salle de Musculation Zwemmers voor kracht
15:00-17:00 Zwemtraining Groep die 2x traint
15:00-17:00 Film kijken Groep die 1x traint
13:00-17:00 Examen leren Examen kandidaten
17:30-18:30 Voorbereiding bonte avond Iedereen
18:30-19:30 Diner Iedereen
20:00-22:30 Leisure Room Iedereen
  Bonte avond  
  Presenteren groepsopdracht  
22:30 Bedtijd Jongsten
23:00 Bedtijd Rest

 

 

Ook deze dag begon weer met een heerlijk Frans ontbijtje; croissantjes, vruchtensap, yoghurt, fruit, kortom genoeg om de dag met een goedgevulde maag mee te beginnen. En zoals elke dag gingen we daarna naar het mooie 50 meter bad dat gelegen is tegenover de huisjes en het hotel. De jongsten deden een 1,5 uur training, terwijl de ouderen een 2 uur durende training zwommen. Dit keer stonden de 'starts' als voornaamste opdracht op het programma. En ondanks dat het alweer de vierde dag is, zit de lol en het plezier er nog heel goed in. 

Na de trainingen moest er weer gewerkt worden aan de groepsopdracht: 'de circustent'. Vele creatieve ideeën kwamen naar boven en er werd flink geknutseld en voornamelijk geverfd. Nadat hieraan flinke tijd was besteed (de ene groep was bijna klaar, de andere groep was nog maar voor de helft klaar) werd er weer genoten van een heerlijk warme maaltijd tussen de middag.

Ed, onze buschauffeur

Ilona en Rob hadden bij de Inter Marché boodschappen gedaan voor de bonte avond en hadden voor Ed, onze buschauffeur, een verrassing meegenomen. Zijn zoon was namelijk vandaag jarig en zoals bijna elk jaar moet hij deze dag missen. Met een “lang zal zijn zoon leven” en een warm applaus werd Ed bedankt voor zijn aanwezigheid, werd hij gefeliciteerd met zijn jarige zoon en werd hij bedankt voor zijn veilige chauffeursdiensten. Hiervoor kreeg hij een lekker frans gebakje.

De middag

Na de lunch werd er door Richard aan de jongste junioren een mentale training gegeven en kregen de minioren - onder leiding van Wouter, Liesbeth en Carla - een landtraining. Daarna was er voor alle andere zwemmers land- en krachttraining. Om af te koelen ging de groep -die twee keer traint- weer het zwembad in voor de middag trainingsessie en gingen de zwemmers die één keer trainen in de leisure room aan de slag met het afmaken van de groepsopdracht. Na afloop van hun training schoven ook de anderen bij hun weekgroep aan en kon iedere groep zijn circus tent afmaken. Na het avondeten ging iedereen zich opknappen en klaar maken voor de bonte avond.

De bonte avond

Voor de bonte avond waren er vijf opdrachten bedacht die door de leden van de weekgroep moesten worden uitgevoerd, namelijk:

  1. Presentatie van je circustent
  2. Een artiest nadoen op een nummer en dan proberen de zaal zoveel mogelijk mee te krijgen qua enthousiasme
  3. Een makkelijke prater die een minuut lang over één bepaald woord kan praten
  4. Pictionary, aan de hand van een woord tekenen en raden wat er wordt getekend
  5. Behendigheidsspel, waarbij een balletje van de ene naar de andere moet worden gerold over een dynoband

Nadat snacks, drinken en eten was neergezet en alle groepen - onder het strenge toezicht van de drie juryleden (Sabine, Bryan en Rob) - de vijf opdrachten hadden uitgevoerd was het nog lang onrustig in Vittel. Terwijl de ene zwemmer moe en voldaan direct in slaap viel, waren er toch nog een paar zwemmers die nog graag een avondlandtraining samen met de leiding wilden doen....Uiteindelijk gingen bij iedereen, net na middernacht, de oogjes dicht.

Dag 1 zwemkamp Vittel

Het programma van dag 1 ziet er als volgt uit:

Vittel Zondag 30 april 2017
Tijd Activiteit Wie
07:00 Verzamelen Clubhuis de Veur Iedereen
07:00-07:30 Paspoort controle Iedereen 
07:00-07:30 Bus inladen Vrijwilligers
07:25 Speech voorzitter Voorzitter
07:30 Vertrek bus Iedereen
  Eigen lunch voor in de bus Iedereen
15:30 Aankomst Vittel Iedereen
15:30-17:30 Zwemtraining Iedereen
  minioren 1,5 uur  
  rest 2 uur  
18:00-18:30 Kamer inrichten Iedereen
18:30-19:30 Diner Iedereen
19:30-22:00 Leasure Room Iedereen
  Uitleg kampregels  
  Weekgroepen  
  Thema kamp  
  Groepsactiviteit uitleg  
  Komende dagen uitleg  
  Eigen tijd  
  Kennismakingsspel  
21:00 Bedtijd Jongsten
22:00 Bedtijd Rest
22:00-22:30 Overleg Begeleiding

Het lijkt erop dat WVZ inmiddels een vaste buschauffeur heeft als het gaat om het vervoer naar en tijdens ons zwemkamp. Ed was er dit jaar wederom weer bij om ons veilig in Frankrijk af te zettten. Om 15:45 uur kwam de bus aan in Vittel. De rit was lang, maar de moeite waard. Iedereen is goed overgekomen en vanaf het moment van vertrek was er een groepsgevoel. Bij aankomst in Vittel was het rond de 20 graden. Susan en Stefan waren zaterdag al aangekomen als kwartiermakers. In de loop van zondag arriveerden ook de vier master zwemsters (Delia, Vivian, Manon en Isabelle) die graag het zwemkamp willen gebruiken als voorbereiding voor aankomend ONMK dat eind volgende week van start gaat.
Na aankomst in Vittel ging iedereen naar het zwembad voor de allereerste training van het zwemkamp. Bijna alle zwemmers waren hier na de busreis wel aan toe. Na de training werd de kamerindeling bekend gemaakt en kon iedereen haar/zijn bed opmaken en zijn/haar tas uitpakken (voor zover nodig).
Het avond eten bestond uit macaroni, kaas, groente, yoghurt.

Note: Er is WiFi, maar er wordt nog nagevraagd wat het gevolg is als er 65 personen gelijktijdig hiervan gebruik maken. 

 

Agenda wedstrijdzwemmen

wo aug 23 @ 7:00PM
minioren Wouter Arnodus
zo sept 10 @ 2:00PM
Juryvergadering ZVZ
wo sept 13 @ 7:00PM
WZ Com

Verloren, gevonden en 2e hands kleding of zwemartikelen? Klik hier!

TIM logo

zwemspullenwinkel

NRZlogo Logo KNZBLogo TCSwimSmile logo

 

TIM_logo.png