WVZ-er in Los Angeles

2017.JStoffer.4Op zo’n kleine 9.000 km van het clubhuis van WVZ doet masterzwemmer John Stoffer mee aan de World Police & Fire Games in Los Angeles. Deze wedstrijd wordt gehouden in het Olympisch zwembad van 1984. 2017.JStoffer.3

Olympisch zwembad
John zwemt dus in hetzelfde olympische bad, waar Jolanda de Rover destijds goud pakte op de 200 m rugslag , maar waar ook oud-WVZ zwemster Elles Voskes een zilveren medaille won op de 4x100m vrije slag samen met haar ploeggenoten Annemarie Verstappen, Desi Reijers en Conny van Bentum. 

Medailles

John zwom naar een mooie zilveren medaille op de 100 meter schoolslag en behaalde zelfs een gouden medaille op de 4x50m vrije slag estafette. De tijden vallen John nog iets tegen, maar hij zwemt wel onder zijn snelste tijden van dit seizoen.  

O2017.JStoffer.5pen water
Net buiten de stad is John knap 2
de geworden in zijn leeftijdscategorie op de 2,2 mile in het open water. Met behoorlijke hoge golven, en daardoor een zeer zware race, was hij zeer blij met dit resultaat.

Weetje

In 1932 waren de Olympsche spelen ook in Los Angeles. Nederland pakte toen 2 zilveren medailles bij het zwemmen. Niet geheel toevallig bij de 4x100m vrije slag en de 100m vrije slag. Na 85 jaar is de 100 meter vrije slag dus nog steeds zeer populair in ons landje.

Tekst: Markus van Rest

 

 

 

NRZlogo Logo KNZBLogo TCSwimSmile logo

 

Langerak de jong.png