Valerie van Roon sprint naar EK-limiet op de 50 vrij

2017.Valerie EK limiet BerlijnTijdens de Swimming World Cup Berlijn heeft Valerie van Roon een EK-limiet gezwommen op de 50 meter vrije slag. 
Valerie van Roon -uitkomend voor zwemvereniging WVZ en trainend bij NTC Amsterdam o.l.v. trainer/coach Mark Faber- sprintte in de ochtend van maandag 7 augustus naar een tijd van 24.38 waarmee zij onder de EK-limiet van 24.42 bleef. Een geweldige prestatie, en met deze tijd plaatste zij zich als achtste voor de finale die 's avonds om 18.00 uur werd gezwommen.

Spectaculaire finale
En d
eze finale was spectaculair: niet alleen omdat Valerie in het water lag met wereldtoppers zoals Sara Sjostrom, Cate Campbell en Femke Heemskerk, maar omdat Ranomi Kromowidjojo als eerste vrouw onder de 23 seconden dook in een tijd van 22.93 en hiermee een wereldrecord op haar naam schreef.

Kwalificatiemoment
Valerie wist in de finale wederom onder de EK-limiet te zwemmen in een tijd van 23.40. Een geweldige prestatie van deze (net nog) 18-jarige WVZ-zwemster2017.Scorebord 50 mtr vrije slag finale. Dit was een van de eerste kwalificatie momenten richting het EK en er volgen nog een paar momenten in het nieuwe zwemseizoen.

Definitieve plaatsing
Definitieve plaatsing is pas zeker als de EK-zwemploeg t.z.t. wordt bekendgemaakt. 

De Europese Kampioenschappen kort bad worden gehouden in Kopenhagen van 13 t/m 17 december a.s.

World Cup Eindhoven
Aanstaand weekend is Valerie present tijdens de World Cup in Eindhoven, daarna gaat zij lekker op vakantie om in september weer volop in de studieboeken en de trainingen te duiken. Veel succes en plezier Valerie!


NRZlogo Logo KNZBLogo TCSwimSmile logo

 

Logo_Benfried.png