Nieuwe startblokken in gebruik genomen!

20170814 eerste training 02Zoals de trainers, maar ook de zwemmers al vaak hadden aangegeven waren de oude startblokken, niet veel meer dan een glad plankje, niet meer van deze tijd. Helaas zijn startblokken erg duur. Daarom is er overleg geweest tussen WVZ, ZVZ en stichting Swim & Smile en is er besloten om gezamenlijk de nieuwe startblokken aan te schaffen.

Op maandag 14 augustus begon 's ochtends de eerste echte training van het nieuwe seizoen. In de week ervoor waren de nieuwe startblokken gemonteerd door de firma Waterfly. Het was dus een leuke verrassing dat bij de eerste training de startblokken er waren. De training begon daarom met het 'inwijden' van de startblokken. Nadat iedereen een eerste duik had genomen waren de reacties van de zwemmers erg positief: 'eindelijk startblokken waar je lekker op kunt afzetten en niet uitglijdt'!

20170814 eerste training 12

Foto klein

 

Indeling seizoen 2017-2018 wedstrijdzwemmen

Zojuist is de nieuwe groepsindeling voor het nieuwe seizoen 2017-2018 per mail verstuurd naar alle wedstrijdzwemmers. Mocht je de mail niet hebben ontvangen, kijk dan eerst of hij wellicht in je spambox zit. Wanneer je hem ook daar niet kunt vinden, neem dan contact op met Richard de Lange (richard.l.wedstrijdzwemmen@wvz.nl) .

WVZ-er in Los Angeles

2017.JStoffer.4Op zo’n kleine 9.000 km van het clubhuis van WVZ doet masterzwemmer John Stoffer mee aan de World Police & Fire Games in Los Angeles. Deze wedstrijd wordt gehouden in het Olympisch zwembad van 1984. 2017.JStoffer.3

Olympisch zwembad
John zwemt dus in hetzelfde olympische bad, waar Jolanda de Rover destijds goud pakte op de 200 m rugslag , maar waar ook oud-WVZ zwemster Elles Voskes een zilveren medaille won op de 4x100m vrije slag samen met haar ploeggenoten Annemarie Verstappen, Desi Reijers en Conny van Bentum. 

Medailles

John zwom naar een mooie zilveren medaille op de 100 meter schoolslag en behaalde zelfs een gouden medaille op de 4x50m vrije slag estafette. De tijden vallen John nog iets tegen, maar hij zwemt wel onder zijn snelste tijden van dit seizoen.  

O2017.JStoffer.5pen water
Net buiten de stad is John knap 2
de geworden in zijn leeftijdscategorie op de 2,2 mile in het open water. Met behoorlijke hoge golven, en daardoor een zeer zware race, was hij zeer blij met dit resultaat.

Weetje

In 1932 waren de Olympsche spelen ook in Los Angeles. Nederland pakte toen 2 zilveren medailles bij het zwemmen. Niet geheel toevallig bij de 4x100m vrije slag en de 100m vrije slag. Na 85 jaar is de 100 meter vrije slag dus nog steeds zeer populair in ons landje.

Tekst: Markus van Rest

 

 

 

Valerie van Roon sprint naar EK-limiet op de 50 vrij

2017.Valerie EK limiet BerlijnTijdens de Swimming World Cup Berlijn heeft Valerie van Roon een EK-limiet gezwommen op de 50 meter vrije slag. 
Valerie van Roon -uitkomend voor zwemvereniging WVZ en trainend bij NTC Amsterdam o.l.v. trainer/coach Mark Faber- sprintte in de ochtend van maandag 7 augustus naar een tijd van 24.38 waarmee zij onder de EK-limiet van 24.42 bleef. Een geweldige prestatie, en met deze tijd plaatste zij zich als achtste voor de finale die 's avonds om 18.00 uur werd gezwommen.

Spectaculaire finale
En d
eze finale was spectaculair: niet alleen omdat Valerie in het water lag met wereldtoppers zoals Sara Sjostrom, Cate Campbell en Femke Heemskerk, maar omdat Ranomi Kromowidjojo als eerste vrouw onder de 23 seconden dook in een tijd van 22.93 en hiermee een wereldrecord op haar naam schreef.

Kwalificatiemoment
Valerie wist in de finale wederom onder de EK-limiet te zwemmen in een tijd van 23.40. Een geweldige prestatie van deze (net nog) 18-jarige WVZ-zwemster2017.Scorebord 50 mtr vrije slag finale. Dit was een van de eerste kwalificatie momenten richting het EK en er volgen nog een paar momenten in het nieuwe zwemseizoen.

Definitieve plaatsing
Definitieve plaatsing is pas zeker als de EK-zwemploeg t.z.t. wordt bekendgemaakt. 

De Europese Kampioenschappen kort bad worden gehouden in Kopenhagen van 13 t/m 17 december a.s.

World Cup Eindhoven
Aanstaand weekend is Valerie present tijdens de World Cup in Eindhoven, daarna gaat zij lekker op vakantie om in september weer volop in de studieboeken en de trainingen te duiken. Veel succes en plezier Valerie!


NRZlogo Logo KNZBLogo TCSwimSmile logo

 

Primair Projekt.png