Regio-kampioenschap en 4e Breedtesport wedstrijd Schoonspringers WVZ

Schoonspringer(sters) van de afd. Schoonspringen WVZ hebben op zondag 12 februari ’17 meegedaan aan het Regio-Kampioenschappen KNZB Regio West en zondag 19 februari ’17   aan de 4de Breedtesportwedstrijd KNZB en hebben op beide wedstrijden div. Medailles behaald. Bij de Regio kampioenschappen 1- en 3 meter plank in het Hofbad te Den-Haag, werd Rianne van Ettinger bij de meisjes-C op de 3 meter plank Regio Kampioen en bij de 1 meter plank behaalde zijn een 3de plaats. Bij de meisjes-D behaalde Nikita Feijtel op de 1 meter plank een 2de plaats en op de 3 meter plank een 3de plaats in deze zelfde op de 1 meter plank behaalde Esmee Dekker een 5de plaats en Lindsey van Krieken een 7de plaats. Bij de meisjes-B werden ook Medailles behaald op zowel de 1- als de 3 meter plank, Sacha Roos behaalde op beide planken een 2de plaats. De laatste medailles werden behaald in de groepen Meisjes- en Jongens-A. Maaike Kemps behaalde op zowel de 1 meter als de 3 meter plank een 3de plaats. Twan Wijn behaalde op zowel de 1 meter als de 3 meter plank een 2de plaats. 

Bij de 4de Breedtesportwedstrijd met veel nieuw geleerde sprongen was het super spannend. Er werd gesprongen in zwembad de Veur te Zoetermeer en de resultaten waren boven verwachting goed door de WVZ springers. In de categorie-E behaalde Nikita Feijtel een Gouden Medaille door de 1ste plaats te veroveren, in deze zelfde klasse behaalde Michelle druif een 6de plaats, Esmee Dekker een 9de plaats, de 10de plaats was voor Arjen van Ettinger en Mika Steven behaalde een 12de plaats. 

In de Categorie-D, behaalde Lindsey van Krieken de Bronzen Medaille door een 3e plaats te veroveren, Noah de Barba behaalde in deze categorie een 9de plaats. Ook in de categorie C werd er een Medaille behaald, Rianne van Ettinger behaalde de Zilveren Medaille door behaalde 2de plaats, Lars behaalde een 6de plaats.

In de Categorie-A werd door Chiara Ledda een mooie 3de plaats behaald en dus de Bronzen Medaille. In het verenigingsklassement hebben de springers van WVZ hele goede zaken gedaan en is de 3de plaats bij de laatste wedstrijd in Den-Helder goed te verdedigen en hopen dat wij deze kunnen behouden. Voor ons als kleine schoonspring afdeling van WVZ is dit een super resultaat en zijn dan ook trots op onze springers dat zij hun techniek zo goed op de breedtesport-wedstrijden laten zien. Op naar de finale !

 

SchSpr 4e BrSp 36 19 feb 2017 ZtM 2 800x600

2x Zilver voor Schoonspringers WVZ in Amsterdam.

Zondag 22 januari ’17 vond er in het Sloterparkbad te Amsterdam de derde van de vijf KNZB-breedtesportcompetitie plaats, waar gestreden kon worden voor zowel de vereniging- als voor het individueel klassement. Aan deze landelijke KNZB-breedtesportcompetitie deden in totaal 7 schoonspringers van WVZ Zoetermeer mee.


In de categorie E (9 jaar en jonger) werd de eerste Medaille binnen gehaald voor WVZ, Nikita Feijtel behaalde de 2de plaats met een nieuw punten totaal van 139.5 punten, in deze zelfde categorie behaalde Esmee Dekker een 7de Plaats met een punten totaal van 129 punten, Mika Steven een 13de plaats met 120,5 punten en Arjen van Ettinger een 14de plaats met 119,5 punten. Ook werd in het individueel klassement plaatsen verbeterd op de 3de plaats staat Nikita Feijtel, Esmee Dekker staat op een 6de plaats, Arjen van Ettinger een 9de plaats en Mika Steven op de 15de plaats wat een heel goed resultaat is in een groep van 47 springers.


In de D-categorie (10 en 11 jaar) waar Lindsey van Krieken uit kwam behaalde zij een keurige 8ste plaats met 117 punten. In het individueel klassement staat Lindsey van Krieken op een 4de plaats.
In de categorie C (12 en 13 jaar) werd de tweede Medaille voor WVZ binnen gehaald door Rianne van Ettinger met een punten totaal van 127,5 punten, ook Rianne strijdt mee om de podium plaatsen in het individueel klassement, na drie wedstrijden staat zij op de eerste plaats.


Door deze resultaten zijn de springers van WVZ in het verenigingsklassement opgeklommen naar de 3de plaats. Zondag 19 februari is de 4de Breedtesportwedstrijd in zwembad De Veur in Zoetermeer, waar andere sprongen op het programma staan waar nu goed voor getraind wordt om het goede resultaat vast te houden.

 

IMG 20170122 WA0003 2 640x480

Schoonspringers WVZ behalen Medailles tijdens schoonspringwedstrijd in Brabant.

Zondag 15 januari vond er in het Zwembad ´De Wisselaar` te Breda de Open- en Brabantse Kampioensschappen 1- en 3 meter plank plaats. Van WVZ deden zes springers mee die zich goed staande konden houden tussen de vele deelnemers van deze wedstrijd en haalde mooie resultaten waarbij 6 medailles. De meisjes en de jongens D waren de eerste springers van WVZ die in actie kwamen op de 1 meter plank. Nikita Feijtel behaalde hier de eerste medaille, een Bronzen voor WVZ door in deze klasse een derde plaats te behalen, Esmee Dekker behaalde een mooie vierde plaats en Lindsey van Krieken een zesde plaats. Bij de wedstrijd voor de jongen D, behaalde Arjen van Ettinger de vijfde plaats. In de wedstrijd meisjes C behaalde Rianne van Ettinger een zesde plaats. De laatste wedstrijd op de 1 meter plank voor WVZ was de wedstrijd jongens A, hier werd de tweede medaille, een Zilveren Medaille behaald door Twan Wijn met een keurige tweede plaats.

In de middag ging het programma verder met de wedstrijden op de 3 meter plank. In de wedstrijd meisjes D werd het heel spannend, Nikita Feijtel behaalde hier haar tweede medaille, een Zilveren door de tweede plaats te behalen, ook de Bronzen Medaille was voor WVZ, Lindsey van Krieken behaalde een keurige derde plaats, Esmee Dekker behaalde in deze klasse een vijfde plaats. Bij de jongens D op de 3 meter behaalde Arjen van Ettinger de vijfde plaats. Bij de meisjes C werd door Rianne van Ettinger de vijfde medaille voor WVZ veroverd, Rianne behaalde een derde plaats en werd de Bronzen Medaille omgehangen. Ook in de laatste wedstrijd de jongens A werd door Twan Wijn een Zilveren Medaille behaald door in deze wedstrijd ook een tweede plaats te veroveren en kwam het aantal medailles voor WVZ op 6 stuks. Met deze goede resultaten gingen de springers laat in de middag terug naar Zoetermeer, om nog op tijd te zijn voor de training.

IMG 20170115 WA0019 2 640x480

Jonge Schoonspringers WVZ behalen Medailles in Nieuwegein.

Afgelopen zaterdag werd er een spectaculaire Sinterklaas-Schoonspringwedstrijd in het zwembad Merwestein te Nieuwegein gehouden. Tijdens deze wedstrijd mochten de jongste schoonspringertjes meedoen in twee verschillende niveaus.

Uiteraard was WVZ ook van de partij en lieten de springers zich van de goede kant zien met prachtige sprongen. In de E-klasse voor meisjes behaalde Nikita Feijtel de Gouden medaille door een 1ste plaats te behalen, in diezelfde klasse was er een 9de plaats voor Michelle Druif en een 12de plaats voor Esmee Dekker wat een heel goed resultaat is in een groep van 21 springers. In de E-klasse voor de jongens haalde Arjen van Ettinger net het podium niet, hij behaalde een 4de plaats.

In de D-klasse voor meisjes behaalde Lindsey van Krieken een 9de plaats en bij de D-klasse voor jongens werd de tweede medaille voor WVZ binnen gehaald, Noah de Barba veroverde een 3de plaats er werd beloond met de Bronzen medaille.

Er werd deze dag ook nog gestreden om de prijs voor teams, WVZ deed mee met twee teams. Team 1 bestaande uit: Nikita, Arjen en Esmee behaalde de 3de prijs, Team 2 bestaande uit: Lindsey, Lucas en Michelle behaalde een 10de Plaats. Voor iedere deelnemer was er na de wedstrijd een Certificaat plus een cadeautje van de Sint.

20161126 194417 1 640x480

NRZlogo Logo KNZBLogo TCSwimSmile logo

 

zwemspullenwinkel.png